Press ESC to close

Redding in zicht voor Vitesse nu club overnamegesprekken bevestigt


De overlevingskansen van Vitesse Arnhem zijn aangewakkerd door twee serieuze aanbiedingen om de club over te nemen en de schulden af ​​te lossen.

Interim-directeur Edwin Reijntjes zei vorige week dat de club een aantal “serieuze biedingen” overweegt, zonder in details te treden.

De lokale omroep Omroep Gelderland zei uit bronnen te hebben begrepen dat een van de aanbiedingen afkomstig was van een lokale investeerder, terwijl de andere afkomstig was van een buitenlands bedrijf.

De club en haar fans zouden sterk de voorkeur geven aan een Nederlandse investeerder om een ​​herhaling van de problemen onder de huidige Russische eigenaar Valery Oyf te voorkomen, waardoor de club op de rand van uitsterven stond.

Vitesse degradeerde vorig seizoen en kreeg van de KNVB 18 competitiepunten omdat het er niet in slaagde nauwkeurige verslagen in te dienen of de relatie met de Russische miljardair en voormalige Chelsea-eigenaar Roman Abramovich te verhelderen, die naar verluidt 100 miljoen euro in de club heeft gestort.

Deadline voor rekeningen

De club zal maandag de deadline missen om de begroting voor volgend seizoen in te dienen bij de KNVB, wat een van de voorwaarden is voor het verkrijgen van een proflicentie.

De verwachting is echter dat de KNVB Vitesse extra tijd zal geven om gesprekken te voeren met potentiële nieuwe eigenaren alvorens te beslissen of de club volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mag spelen. De harde deadline is half juli, wanneer de voetbalbond haar speelschema voor het seizoen 2024/25 opstelt.

Het grootste struikelblok vormen de schulden van 14,3 miljoen euro die de club verschuldigd is aan de Amerikaanse investeerder Coley Parry, hoofd van een consortium dat in 2022 probeerde de club van Oyf over te nemen.

De KNVB blokkeerde de overname in februari vanwege twijfels over de financiën van de groep. Sindsdien heeft Parry gedreigd met zware boeteclausules als de club de leningen niet terugbetaalt.

Vitesse heeft de mogelijkheid om een ​​Nederlandse juridische procedure te starten, de WHOA, die het bedrag dat Parry kan terugvorderen zou beperken tot 30% van zijn investering. De club ziet dit echter als een laatste redmiddel vanwege de tijdsdruk om tot overeenstemming te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *