Press ESC to close

Twee arrestaties nadat Utrecht-fans de politie confronteren na verlies in de play-offs


Twee mensen zijn gearresteerd nadat er gevechten uitbraken na de nederlaag van Utrecht tegen Go Ahead Eagles zondag in de Europese play-offs.

De politie meldde dat verschillende agenten gewond raakten toen fans stenen, fietsen en andere voorwerpen gooiden naar de oproerpolitie die de opdracht had gekregen de menigte buiten stadion Galgenwaard uiteen te drijven.

Burgemeester Sharon Dijksma vaardigde het noodbevel uit om het gebied rond het stadion te ontruimen na een wedstrijd die meerdere keren werd onderbroken, omdat supporters vuurwerk naar elkaar gooiden en aan het eind van de wedstrijd het veld bestormden.

Eén agent is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, terwijl anderen ter plaatse door ambulancepersoneel zijn behandeld, meldt de politie van Utrecht op sociale media.

Later op de avond laaide het geweld opnieuw op toen Utrechtse fans mobiele toilethokjes naar de politie gooiden die bussen met Go Ahead-fans uit het stadion begeleidden.

“Mensen probeerden bewust de confrontatie aan te gaan met de politie, waarbij stenen en andere voorwerpen naar agenten werden gegooid en fietsen naar politiebusjes”, aldus Dijksma.

“Pas na tussenkomst van de oproerpolitie werd de orde in de omgeving van het station hersteld.”

Go Ahead Eagles won de wedstrijd in de verlenging met 2-1 door een doelpunt van Joris Kramer. Utrecht stond vanaf de 31e minuut op een 1-0-voorsprong toen Nick Viergever uit een corner binnenkopte, maar de overwinning gleed in blessuretijd uit hun greep toen Viergever de bal in zijn eigen net draaide.

Go Ahead speelt op 25 juli en 1 augustus in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Conference League, waarbij de loting op 19 juni plaatsvindt. De club eindigde het Eredivisie-seizoen op de negende plaats, vier punten achter Utrecht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *