Press ESC to close

Vitesse sluit een ‘last-second’-deal om de club voor uitsterven te behoeden


De door schulden geteisterde voetbalclub Vitesse Arnhem lijkt een elfde-uurdeal te hebben gesloten om zichzelf te redden van een liquidatie, nadat zakenman Guus Franke zei dat hij voorwaarden had afgesproken met de Amerikaanse investeerder Coley Parry.

Parry’s eisen om de veertien miljoen euro terug te verdienen die hij de afgelopen achttien maanden aan de club had geleend, vormden het grootste obstakel dat een overname door Franke, eigenaar van het in Zwitserland gevestigde Axiom Partners en zelfverklaarde levenslange Vitesse-fan, in de weg stond.

Berichten eerder op maandagavond suggereerden dat de deal was mislukt, wat betekende dat Vitesse vrijwel zeker zou hebben gefaald. De club kreeg van de KNVB een proflicentie voor volgend seizoen geweigerd, omdat het niet lukte om een ​​sluitende begroting op te leveren.

Nadat de club in beroep was gegaan, stelde de KNVB de club maandag een deadline van 23.59 uur om aan de voorwaarden te voldoen, anders zou ze elke kans verliezen om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te spelen.

Honderden fans die zich bij het naderen van de deadline op het trainingscomplex van de club op Papendal hadden verzameld, barstten van vreugde los toen het nieuws over de overname werd aangekondigd.

Edwin Reijntjes, door Vitesse aangesteld als crisismanager, zei te verwachten dat de club het hoger beroep zou winnen nu het aan de voorwaarden van de KNVB had voldaan. Vitesse zal de voetbalbond er echter nog van moeten overtuigen dat het alle overige financiële zaken, zoals de ontbrekende rekeningen en het ontbreken van een bankrekening, heeft afgehandeld.

“Het is verbazingwekkend hoe sommige processen werken, vooral als er een deadline nadert. Met deze overeenkomst kunnen wij voor alle benodigde documenten zorgen.

“We hebben onze professionele licentieaanvraag ingediend, inclusief het budget en het verzoek tot controlewijziging. Kortom, we hebben de deadline gehaald. We moeten nu wachten tot de zaak wordt aangespannen.”

Blessure tijd

Franke zei dat de doorbraak pas kwam met nog enkele minuten te gaan voordat de deadline verstreek. “Ik besluit nog een laatste keer de telefoon te pakken, nog een laatste schot op doel in de laatste seconden van de blessuretijd, en toen hadden we een deal.”

“De positieve energie die de afgelopen weken is ontstaan, zegt alles over de waarde van de club voor Arnhem en ver daarbuiten”, vervolgt hij. “Dus ik hoop dat we de zaken snel kunnen afronden en ons kunnen voorbereiden op een aantal zeer goede tijden.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *