Press ESC to close

Voetbalclub FC Emmen en seksspeeltjesfirma beëindigen hun relatie


Eersteklassevoetbalclub FC Emmen en seksspeeltjesbedrijf EasyToys hebben besloten hun relatie na dit seizoen te beëindigen, vier jaar nadat ze voor het eerst gingen samenwerken.

“We hebben besloten op een hoogtepunt te stoppen”, zegt EasyToys-oprichter Eric Idema, geboren in het Drentse stadje, tegen de NOS. “Maar we laten niet helemaal los en FC Emmen blijft onze club.”

EasyToys werd in 2000 de hoofdsponsor van FC Emmen, tot grote woede van de Nederlandse voetbalbond, die het logo voor een erotisch webschip niet op de shirts van de club wilde hebben, een geschil dat enorme publiciteit voor het bedrijf opleverde.

“We hebben de taboes doorbroken… en vastgesteld dat het heel normaal is dat een sportclub en een bedrijf als het onze samenwerken”, aldus Idema. “Het is voor ons een zeer positieve relatie geweest.”

FC Emmen degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en staat momenteel op de 10e plaats in de tweede klasse, ver verwijderd van een promotieplaats.

De KNVB noemde de deal destijds ‘ongepast’ omdat voetbal toegankelijk moet zijn voor jong en oud, ook al was afgesproken dat de jeugdteams geen shirts zouden dragen waarin reclame werd gemaakt voor de sponsor.

Clubfunctionarissen zetten ook vraagtekens bij het verzet van de KNVB tegen de deal, die door de reclamenormcommissie was goedgekeurd, gezien het grote aantal gokbedrijven dat shirts mocht sponsoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *