Press ESC to close

‘We moeten naar een hoger niveau’: Nederlanders komen opnieuw tekort in tri-series


Korte scores: Ierland 161-6 (Dockrell 53*, Campher 37, Van Beek 2-26) versloeg Nederland met 158-5 (O’Dowd 60, Adair 2-21) met 3 runs

Tweemaal in zes dagen en drie wedstrijden slaagde Nederland er niet in een run-achtervolging in zicht af te ronden. Vrijdag kwam de ploeg binnen vier runs van de achtervolging van 162, na hun nederlaag van één punt vorige week, eveneens tegen de Ieren.

In tegenstelling tot eerder in de reeks, toen Tim Pringle de achtervolging bijna redde na een regelmatige val van wickets, reden de Nederlanders met 123-1 in de 16e over 39 van de 28 ballen nodig te hebben.

Wat een eenvoudige overwinning had moeten zijn, werd peervormig toen de ploeg vier wickets verloor, waaronder het setpaar van Max O’Dowd (60 uit 41) en Vikramjit Singh (27).

Craig Young gooide een indrukwekkende finale om 11 punten te verdedigen en Ierland de tri-series overwinning te bezorgen met een ongeslagen punt. Eerder met de knuppel had George Dockrell zijn ploeg gered van 121-6 naar post 161, waarbij hij 40 runs nam van de laatste 15 leveringen en 23 van de laatste zes.

“Deze week hebben we stukje bij beetje laten zien dat we het kunnen en daarna hebben we gewoon een paar basisfouten gemaakt die ons helaas wat geld hebben gekost”, zegt de Nederlandse allrounder Logan van Beek, die eindigde als leidende wicketnemer. met acht wickets met een indrukwekkende economie van 5,26, vertelde Dutch News.

“Als we de dood kunnen aanscherpen met zowel de knuppel als de bal, dan moeten we daar een stapje verder in gaan. Er waren twee wedstrijden waarin ze waarschijnlijk 10-15 runs meer kregen dan ze zouden moeten hebben. Dus dat zijn wij die onszelf in de steek laten met de bal daar. En dan denk ik dat het bij de knuppel gaat om het beëindigen van de wedstrijd. We hebben onszelf vandaag in een geweldige positie gebracht en hebben onszelf in de steek gelaten.’

“We kunnen niet zomaar 16 overs bowlen en dan voor 40 gaan [runs]. Bij de laatste vier moeten we onszelf de beste kansen geven en teams uitgooien voor 140-145 in plaats van ze naar 160 te laten gaan.”

O’Dowd had een welkome terugkeer in vorm in de laatste wedstrijd met zijn 12e T20I-halve eeuw, zijn eerste internationale wedstrijd in welk format dan ook sinds juni 2023, waarbij hij drie vieren en evenveel zessen sloeg, waarbij hij proactief was tegen zowel spinners als snelle spelers.

De ploeg vertrok zaterdag vanuit Amsterdam naar Florida met nog twee opwarmwedstrijden tegen Sri Lanka (28 mei) en Canada (30 mei).

“Ik denk dat we de twee opwarmspellen zullen gebruiken om de juiste combinatie te krijgen die we willen, maar er waren patches waarin we leerden wat werkt en wat niet, maar ik heb nog steeds het gevoel dat we onze banden niet hebben geraakt, wat zo is een gemeenschappelijk thema”, aldus Van Beek.

“Als je terugkijkt op de laatste paar kwalificatie- en WK-toernooien, hadden we onze vorm nog niet echt gevonden en tijdens het toernooi waren we klaar om te gaan.”

Wereldbeker

“Buiten het veld hangt er een goede sfeer in het team. Op het veld denk ik dat jongens nog steeds proberen hun rol een beetje te begrijpen en vertrouwen hebben in hun rol”, voegde hij eraan toe.

De tri-serie was niet alleen een kans om te testen of je klaar bent voor de T20 World Cup in minder dan twee weken, maar ook om aan te dringen op automatische kwalificatie voor de T20 World Cup 2026 in India en Sri Lanka, dankzij de finish in top 12 volgens de rankingstatistieken van ICC op de afsluitdatum van 30 juni.

De drie nederlagen en één overwinning plaatsen Nederland nu in een precaire positie, waarvoor minimaal drie overwinningen op Nepal, Zuid-Afrika, Sri Lanka en Bangladesh nodig zijn. Als er minder is, heeft de ploeg het vooruitzicht zich te kwalificeren via regionale kwalificatietoernooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *