Press ESC to close

Co-Med artsenketen failliet verklaard door de rechtbank


Artsenketen Zorg BV, onderdeel van Co-Med, is na weken van onzekerheid bij de rechtbank in Maastricht failliet verklaard.

De keten, die 50.000 patiënten bediende, kwam twee weken geleden feitelijk tot stilstand toen verzekeraars er niet meer mee werkten. Ze vreesden dat tekorten ertoe leidden dat de patiënten geen adequate toegang tot artsen kregen.

Nederlandse media meldden dat het faillissement nu doorgaat en dat advocaten Dimitry Aertssen en Rob Lemmers zullen proberen zoveel mogelijk schulden van Co-Med op te lossen. Vóór het faillissement verklaarden verschillende leveranciers zich ook failliet vanwege onbetaalde salarissen van naar schatting € 400.000.

Co-Med, dat twee locaties had in Amsterdam en acht andere in Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Enschede en Helmond, werd vorig jaar door Nederlandse gezondheidsinspecteurs bekritiseerd vanwege de slechte beschikbaarheid die neerkwam op een “groot risico voor de patiëntveiligheid”.

Verzekeraar Zorgverzekeraar CZ zei tegen de NOS dat de patiënten er geen last van zouden hebben, omdat ze andere artsen hebben gevonden. De gezondheidsinspectie is verantwoordelijk voor het doorgeven van hun dossiers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *