Press ESC to close

De werkstress zal de komende twintig jaar toenemen: rapport


De stress die ontstaat door maatschappelijke ontwikkelingen als personeelstekorten en de zorg voor ouder wordende familieleden zal de komende twintig jaar toenemen en er moeten maatregelen worden genomen om dit te voorkomen, zo stellen onderzoeksinstituut TNO en volksgezondheidsinstituut het RIVM in hun laatste rapport.

Ook werkdruk door ongewenst gedrag van leidinggevenden of collega’s draagt ​​bij aan stress, net als een ongezonde levensstijl en gebeurtenissen als een overlijden of echtscheiding.

Mensen die langere tijd stress ervaren, zullen uiteindelijk ziek worden en niet meer kunnen werken, aldus het rapport, eraan toevoegend dat meer tijd om te herstellen van de werkdruk en meer mogelijkheden voor training en ontwikkeling de opbouw ervan kunnen voorkomen.

Er zijn acht stressgerelateerde ontwikkelingen die een risico vormen voor werknemers, aldus TNO, waaronder een vergrijzende beroepsbevolking, de combinatie van werk en zorg, personeelstekorten, flexibele contracten, werken voor online platforms, kunstmatige intelligentie, hybride werken en de druk om presteren.

De meeste zullen naar verwachting een negatieve impact hebben op werknemers en de stress vergroten, waardoor meer mensen hun werk niet kunnen doen, aldus het rapport.

Hybride werkpraktijken kunnen, als ze een gezond evenwicht tussen leven en werk bevorderen, mensen helpen beter met stress om te gaan, maar ze zijn alle acht ‘met elkaar verbonden’ en vereisen een geïntegreerde aanpak, aldus de onderzoekers.

Het afgelopen jaar groeide het aantal mensen dat langdurig ziek was door werkgerelateerde stress met 11%, zo blijkt uit cijfers van ArboNed en HumanCapitalCare. Mensen besteden gemiddeld 240 dagen aan herstel en de kosten voor het bedrijfsleven bedragen gemiddeld € 350,- per dag.

Werknemers in het onderwijs, de gezondheidszorg en de publieke sector nemen het vaakst vrij vanwege stress, en bedrijven met meer dan 250 werknemers hebben meer gevallen van stressgerelateerd verzuim dan kleine bedrijven.

Werkgevers moeten vroeg of laat ingrijpen, zegt Redmer van Wijngaarden, medisch directeur van Arboned. “We moeten nu het gesprek beginnen, zodat we later problemen kunnen voorkomen”, zei hij tegen de NOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *