Press ESC to close

Ziekenhuizen wenden zich tot AI om potentiële no-shows van patiënten te identificeren


Ziekenhuizen maken steeds vaker gebruik van kunstmatige intelligentie om patiënten te identificeren die waarschijnlijk niet op afspraken komen, zo constateert actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Jaarlijks worden duizenden ziekenhuisafspraken gemist en nu is een AI-tool die potentiële no-shows voorspelt zo succesvol gebleken in het Erasmus MC in Rotterdam dat andere ziekenhuizen dit voorbeeld volgen.

“We kijken naar eerdere afspraken, of mensen kwamen opdagen of te laat waren. Maar we kijken ook naar de afstand die ze moeten afleggen om bij het ziekenhuis te komen. Als blijkt dat patiënten een grote kans hebben om niet te komen opdagen, bellen we ze vooraf, uiteraard als vriendelijke herinnering”, zegt Ilse Kant, AI-implementatiemanager bij het UMC Utrecht, tegen de NOS.

Bij het UMC Utrecht, dat experimenteerde met de tool op de longafdeling, daalde het aantal no-shows met 30%. “We gaan alle eenheden gebruiken en we hopen op een algehele reductie van 15% tot 20%”, zei Kant.

Een gemiste afspraak is een gemiste kans voor de patiënt die niet de zorg krijgt die hij nodig heeft, maar ook voor ziekenhuizen die kampen met lange wachtlijsten en capaciteitsproblemen.

Het gebruik van AI is controversieel, vooral als het om persoonsgegevens gaat. “We hebben ervoor gekozen om persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld postcodes, die gekoppeld kunnen worden aan de sociaal-economische status, niet mee te nemen”, zegt datawetenschapper Eric Wolters van het UMC Utrecht. “We gebruiken alleen de kenmerken van de eerdere afspraken en de leeftijd van de patiënt. Ouderen kunnen minder mobiel zijn en dat kan een reden zijn om niet aanwezig te zijn.”

Terwijl sommige ziekenhuizen patiënten beboeten die niet komen opdagen, hoopt het UMC Utrecht dat de tool het probleem zal oplossen.

No-shows komen ook steeds vaker voor bij dokterspraktijken en ook huisartsen hebben boetes opgelegd voor no-shows.

Dokter Sascha Kotter brengt € 15,- in rekening bij herhaalde no-shows, zegt ze tegen het Parool. “We praten met ze over de reden dat ze niet komen en als het vaker voorkomt, noteren we dat in hun dossier. Voordat ze een nieuwe afspraak kunnen maken, moeten ze eerst de € 15,- betalen.”

Kotter zei dat de praktijk een uitzondering maakt voor patiënten die moeite hebben met lezen of niet begrijpen dat ze om een ​​andere reden een afspraak hebben gekregen. “Soms zijn ze zo gestresseerd dat ze het vergeten. Dan moeten we praten”, zei ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *