Press ESC to close

Zorgverzekeraars vertellen particuliere artsenfirma’s dat ze de dienstverlening moeten verbeteren


De vier grote Nederlandse zorgverzekeraars ondernemen actie tegen een particulier bedrijf die werkt een reeks huisartsenpraktijken en hebben deze formeel beschuldigd van het niet verlenen van de juiste zorg.

Zilveren Kruis, CZ, VGZ En Menzis zegt dat het bedrijf Co-Med dat doet faillissement voorkomen wegens niet-betaling van rekeningen eerder deze maand, komt afspraken over patiëntenzorg niet na, de Dat meldt de Volkskrant op woensdag. “We hebben de limiet bereikt”, zegt een woordvoerder van CZ tegen de krant.

De beschuldiging is de eerste stap een proces van het openbreken van hun contracten met het artsenbureau, wat er uiteindelijk toe zou kunnen leiden dat duizenden patiënten geen verzekering meer hebben voor bezoeken aan hun huisarts.

Dinsdag zeiden de verzekeraars tegen Co-Med dat ze de komende vier weken informatie moesten verstrekken over roosters, maar dat nam hun zorgen niet weg, vandaar de officiële klacht, aldus de Volkskrant.

Co-Med probeert een positie op te bouwen op de Nederlandse zorgmarkt. Het werd in 2019 gelanceerd door drie Limburgse zakenlieden, die destijds zeiden dat het doel was om artsen te ontlasten van hun ondersteunende taken, zoals roosterplanning en boekhouding.

Het bedrijf bezit nu dertien huisartsenklinieken, waarvan er vele zijn gekocht van artsen die met pensioen gingen en nog geen iemand hadden kunnen vinden om hun praktijk over te nemen. Het bedrijf werkt grotendeels met freelance artsen die verantwoordelijk zijn voor zo’n 50.000 patiënten in Breda, Zwolle, Amsterdam, Eindhoven En Enschede.

De activiteiten zijn echter getroffen door een reeks klachten over toegankelijkheid en slechte zorg En het gebruik van ongekwalificeerd personeel. Inspecteurs van het ministerie van Volksgezondheid hebben het bedrijf ook opgedragen “de beschikbaarheid en toegankelijkheid van zorg te verbeteren”, zeggende dat Co-Med heeft aangetoond “ernstige tekortkomingen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *